Mobil 5

Medicinsk Qigong enligt Biyun-metoden

Regelbunden Qigongträning är stressreducerande, självläkande samt prestationshöjande. 

Qigong är en teknik inom TCM (traditionell kinesisk medicin) och kan beskrivas som "Mindfullness i rörelse". Qigong är en fantastisk metod som egenvård!

Du väljer en lugn och vacker plats hemma, sluter ögonen och följer instruktionerna som sägs på CD´n. Med små rörelser går du igenom hela kroppen från fötterna och upp till huvudet. Tränings-passet tar ca 25 min. Efteråt känner du dig lugn och samlad samt mjuk och smidig i kroppen. Qigongträningen ger många positiva hälsoeffekter och du kan träna så ofta du vill.

Tack Gunilla för en mycket givande Qigongkurs!
Kursen har givit mej så mycket bra saker, känner mig mer energisk och stark. Jag sökte mig till den medicinska Qigongen för jag vill få hjälp med min allergi. Så nu Gunilla när jag fått verktygen av dej så ska jag träna qigongprogrammet varje dag. Jag kan varmt rekommendera detta för alla.

Magdalena Evertsson, Massageterapeut & medicinsk fotvård

Sagt av Qigongdeltagare; 
- "Efter bara några månaders träning känner jag stor skillnad. Värken släpper sakta men säkert. Jag känner mig pigg och smidig i kroppen och bäst av allt, jag kan bära och leka med mina barnbarn, ner på golvet och upp igen utan större svårigheter. Fantastiskt!"

- "När jag prioriterar qigong-träningen varje dag, så märker jag tydliga resultat. Jag blir snabbare frisk ifrån förkylning, känner mig mer tillfreds och mer fokuserad."

- "Qigong hjälper mig att landa i mig själv och släppa kraven runt omkring mig. Jag blir bättre på att fokusera på det som är bra för mig.”

- "Ett qigong-pass tar 25 minuter och det är inte en stor del på ett helt dygn och det ger så väldigt mycket tillbaka" 

- "Efter qigong-träning känner jag mig starkare och smidigare i kroppen och bättre på att fokusera.”

- "Qigong-träningen gör att jag kan angripa alla “måsten” på ett bättre sätt.”

Under kursen går vi igenom ett grundprogram som innehåller en systematisk genomgång av hela kroppen med långsamma, mjuka rörelser under koncentration och avslappning. 

I kursen ingår boken ”Qigong enligt Biyun” av Fan Xiulan, Biyun-metodens grudare, samt CD. Det ger dig möjlighet att träna hemma, så ofta du vill. Du får kursintyg efter genomgången kurs.

Återträffar för tidigare elever, har vi några gånger per år, där vi tränar tillsammans och besvarar frågor. Varje godkänd instruktör i Biyun-metoden, har genomgått en gedigen utbildning i TCM (traditionell kinesisk medicin) genom Biyun-akademin. 

Jichu Gong är en metod som har använts i flera landsting som personal-/friskvård. Två doktors-avhandlingar har gjorts om bl.a. biyunmetoden på Örebro universitet, ett 20-tal projekt och utvärderingar har gjorts inom svensk hälso- och sjukvård och metoden har visats på TV många gånger. Grandmaster Fan Xiulan introducerade metoden i Sverige 1992.

PÅ GÅNG - AKTUELLA KURSER >

Läs mer Om Medicinsk Qigong >

Läs mer om Biyun på www.biyun.se