ledarutvecklaren_logotyp kopiera

Om

Programmet Ledarutvecklaren är ett registrerat varumärke och vänder sig till företag samt är ett av de tre benen i AnimaElatas verksamhet. De två andra är egenvårdkurser samt behandlingar enligt traditionell kinesisk medicin (TCM). Läs gärna mer om det på animaelata.se


Gunilla Nilsson startade sitt företag AnimaElata 1997. Hennes vision och motivation är att hjälpa ledare i företag och organisationer att bli lugnare, mer lyhörda, tydligare och mer klartänkta för att växa i sina yrkesroller. Det ger dem en större inre trygghet och ökad självkännedom. Till medarbetarna vänder hon sig med egenvårdskurser som teambildning. Där får medarbetarna lära sig under lättsamma former, att på sig själva och på varandra, behandla stressymtom och värk med mera. Gunilla vänder sig också med egenvårdkurserna och akupressurbehandlingarna till privatpersoner.  

- Hur vi människor reagerar och hur vi beter oss har intresserat mig sedan jag var barn, berättar Gunilla Nilsson. Jag såg hur vuxna ibland var inkonsekventa i sina beslut och jag såg vilka "ickeresultat" det ledde till. Ordet inkonsekvent hade jag nog inte hört, men jag förstod innebörden och att det ibland gav fel resultat.

Hennes intresse för ledarutveckling, väcktes när hon senare i livet såg hur ledare, duktiga och bra människor, ibland har omedvetna beteenden som påverkade medarbetarna negativt. Omedvetna beteenden, är något som vi alla har och ledarens påverkar många människor, både direkt och indirekt.

2001 började Gunilla utveckla ett koncept för utveckling av vårt inre ledarskap. Ledarutvecklaren genomförs individuellt och enkelhet har hela tiden varit ett ledord. Programmet är praktisk och leder till hållbara resultat eftersom vi fångar upp det som är grundorsakerna till problemen. Förändringen gör att den inre styrkan, glädjen och potentialerna blir tydliga. En av hennes kvinnlig deltagare beskrev det som;  ”Jag ser att små inre förändringar gör stor skillnad i världen."

- Mitt arbete med Ledarutvecklaren fortgår och jag ser hur fantastiska människor i ledande positioner blir hjälpta av det jag gör. De blir lugnare, mer lyhörda, tydligare och mer klartänkta i sitt ledarskap. Det är viktigt för en trygg, effektiv och hälsobefrämjande arbetsplats. Viktigt för deras roll som ledare och för medarbetarnas hälsa, men också för deras familjen, vännerna och för deras företag.

Ledarutvecklaren är en bra investering på både kort och lång sikt. 

- I grunden är jag naturvetare och har arbetat som laborant, där jag bland annat analyserade metaller och spårämnen, berättar Gunilla. Min nyfiken på naturvetenskap gjorde att jag ställde frågan ”Vad är det som gör att Akupunktur fungerar?”. Detta ledde till att jag utbildade mig inom traditionell kinesisk medicin (TCM) som akupressör, instruktör i medicinsk qigong och koreansk handterapeut samt håller även egenvårdskurser i detta.

Mitt ledarskap har jag tränat genom att arbeta som kursledare samt organisera kurser och utbildningar inom friskvård. Inom Rotary var jag president 2010-2011 och under det året kraftsamlade vår klubb och skapade "Vi går för vatten", ett projekt  för rent vatten i Afrika samt för ideella föreningars undomsverksamheter, miljön och hållbarhet. Konceptet fortgår fortfarande och har spridit sig till flera städer i södra Sverige. Ledarskap har jag studerat i diverse sammanhang samt gått UGL.

Under 2019 kom jag ut med boken "Inspiration till det goda ledarskapet.Det goda livet!". Den boken använder jag som kurslitteratur i grundkursen Ledarutvecklaren. Den kan även läsas fristående som en lättläst inspiration för dig som ledare i din vardag.

Innan Gunilla kombinerade hälsa och ledarskap hade hon på flera sätt arbetat med hälsopromotion och friskvård. Gunilla är “idékläckare” till samt deltog i projektgruppen  till den två-åriga utbildningen Friskvård och Hälsa på Katrinebergs Folkhögskola. En välrenommerad utbildning som funnits sedan 1995. Då var friskvård och träning inte en självklarhet och hälsopromotion var ett ganska nytt begrepp. Idag vet man att friskvård och träning är en mycket god investering - för alla - för den ensklide, för företagen och för samhället. 

Gunilla är också föreläsare och utbildare. Hon föreläser för lednings- och chefsgrupper om "KASAM i arbetslivet - produktionshöjande och hälsobefrämjande!". KASAM betyder Känsla av sammanhang och myntades av Aaron Antonovsky och är ett förhållningssätt till vår omvärd, som stärker vår hälsa. I föreläsningen berättar Gunilla även om traditionell kinesisk medicin ur ett historiskt perspektiv. Gunilla har även lett hälsoinspiratörsutbildningar i Falkenberg och i Halmstad samt föreläser om stresshantering och qigong för flera olika målgrupper som företag, friskvårdsutbildningar och fackförbund.  

"Att vara - jag är.
Att vara i sitt innersta.
Att vara i sin inre styrka,
i sitt inre lugn,
att vara i sitt hjärta,
Att vara - jag är"  

Gunilla Nilsson